Apple meldte i slutten av januar at det regnet med inntekter på mellom 63 og 67 milliarder dollar i sitt regnskapsmessig andre kvartal, som er de tre månedene frem til mars. I samme kvartal for et år siden var Apples inntekter på 58 milliarder dollar.

– Arbeidet begynner å ta seg opp igjen rundt i landet, men vi forventer en langsommere vei tilbake til normale forhold enn vi så for oss. Som et resultat av dette forventer vi ikke å nå de inntektsmålene vi satte oss for vårt regnskapsmessige andre kvartal, og det er det hovedsakelig to årsaker til, skriver Apple i en investoroppdatering på nettsiden sin.

Den første grunnen er at Iphone-forsyningen over hele verden vil bli midlertidig begrenset.

Apple har produksjonslokaler for Iphone lokalisert utenfor Hubei-provinsen i Kina, og her går produksjonen tilbake som normalt tregere enn Apple-ledelsen hadde regnet med.

Dette vil gå ut over Iphone-inntektene til Apple over hele verden på midlertidig basis, påpeker Apple.

Den andre grunnen til at Apple ikke vil nå inntektsguidingen er at etterspørselen etter alle produktene til selskapet i Kina er blitt påvirket negativt.

«Butikkene våre i Kina er blitt stengt. I tillegg har butikker som er åpne hatt reduserte åpningstider og veldig lav kundetrafikk. Vi vil gradvis gjenåpne butikkene våre fremover, så stødig og trygt som vi kan», skriver Apple, som understreker at nettbutikkene deres har vært åpne hele tiden.

Utenfor Kina har imidlertid etterspørselen etter Apples produkter og tjenester vært sterk og på linje med forventningene, heter det i investoroppdateringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.