Tidligere Apple-ansatt, Xiaolang Zhang, hadde booket et fly til Kina i siste øyeblikk, da han ble arrestert av FBI på flyplassen San Jose International.

Den nå anholdte ansatte, Xiolang Zhang, skal ifølge USA Today ha jobbet med selskapets planer om å utvikle selvkjørende biler. Etter å ha arbeidet for det amerikanske selskapet en stund, fortalte Zhang at han ønsket å starte i det kinesiske bilselskapet Xmotors.

Undersøkelsene Apple har gjort viser at deres tidligere ansatt lastet ned konfidensielle teknologiske dokumenter om prototyper av selvkjørende biler. Dokumentene skal også ha blitt lastet ned på hans kones datamaskin.

– Vi tar konfidensialitet og beskyttelse av vår intellektuelle eiendom veldig seriøst. Vi samarbeider med myndighetene på dette området, og vil gjøre alt som står i vår makt for at dette individet, og andre individer blir holdt ansvarlige for sine handlinger, sier selskapet i en kommentar til USA Today.

Xmotors sier de ikke har mottatt forretningshemmeligheter om Apple fra Zhang. Selskapets talsperson Isabel Jiang sier til Bloomberg at de tar beskyttelsen av intellektuell eiendom seriøst, og følger lovene for begge land.

Om lag 5000 ansatte av Apples 135.000 fulltidsansatte jobber med utviklingen av selvkjørende biler, bare halvparten har tilgang til selskapets konfidensielle informasjon, skriver Bloomberg.(Vilkår)

USAs president kritiserer Nato-landene for handel med Russland
Donald Trump møtte Nato-sjef Jens Stoltenberg til frokostmøte før Nato-toppmøtet.
03:22
Publisert: