Apples posisjon i smarttelefon-markedet er fallende, ifølge USA Today. Rapporten til det uavhengige analyseselskapet Canalsys for andre kvartal 2017 viser at det kinesiske merket Xiaomi snappet fjerdeplassen på listen fra Apple. Huawei topper for andre kvartal på rad. Samtidig faller smarttelefon-markedet i Kina etter seks kvartaler på rad med vekst.

Apple oppgir ikke salgstall for enkeltprodukter i hver region, og har ikke kommentert opplysningene. Tidligere i år viste en rapport fra Counterpoint Research at Iphone ikke var den mestselgende smarttelefonen i Kina i 2016, for første gang siden 2012.

Det er viktig for Apple å beholde en plass blant de fem meste solgte smarttelefonene i Kina fordi disse har rundt tre fjerdedeler av markedet, ifølge Canalys' analyser. 

Apple-sjef Tim Cook har lenge gitt uttrykk for stor optimisme når det gjelder markedet i Kina, til tross for stadig sterkere konkurranse, blant annet fra Tencents WeChat som er lansert som er alternativ til Appstore.

Iphone 8, som trolig skal markere smarttelefonens tiårsjubileum, er ventet å gi Apple større markedsandeler igjen både i Kina og resten av verden.(Vilkår)