I stedet for å ha alt i én app kommer selskapet til å dele Itunes opp i følgende tre nye apper: Apple Music, Apple Podcast og Apple TV.

Det kom frem på selskapets årlige lanseringskonferanse i San Jose i California i USA mandag.

Siden lanseringen av Itunes i 2001, samme år som musikkspilleren Ipod kom, har folk gått over til å strømme musikk og filmer, i stedet for å kjøpe. Å dele Itunes i tre ulike apper kommer også samtidig som Apple forbereder seg til lanseringen av tv+ senere i år.

Nytt operativsystem

På lanseringskonferansen mandag kom det også frem at selskapet kommer med et nytt operativsystem for Iphone, Ipad og Mac.

Det har fått navnet Catalina og vil bli tilgjengelig til høsten. I samme oppdatering kommer også de tre nye Itunes-appene.

Apple har tapt enorme summer på en nedgang i Iphone-salg, særlig i Kina. At amerikanske myndigheter skal granske Apple, samt andre IT-giganter, for misbruk av markedsmakt, kan også by på utfordringer for selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.