–Covid-19 påvirker alle sammen. Vi i Apple tror at teknologi kan forandre liv og det vil være et nyttig verktøy i situasjonen vi er i nå, skriver toppsjef i Apple Tom Cook i en pressemelding lørdag.

Apple besluttet lørdag å stenge ned alle butikker utenfor Kina, Hongkong, Macau og Taiwan. Apples nettbutikker og kundeservice vil fortsatt være i drift.

– Den mest effektive måten å minske spredningen av viruset er å redusere nærkontakt og å maksimere fysisk avstand, skriver Cook og understreker at Apple likevel ønsker å bistå med ekspertise overfor sine kunder.

De 42 Apple-butikkene i Kina blir dermed gjenåpnet etter å ha vært stengt siden februar. Cook uttrykker stor takknemlighet for innsatsen som er blitt gjort på kontorene i Kina.

– Selv om antall smittede har sunket betraktelig, vet vi at effekten av Covid-19 fortsatt setter spor, skriver toppsjefen.

Alle kontoransatte utenfor Kina-området skal nå etterstrebe å jobbe utenfor kontorene, dersom dette lar seg gjøre. Cook understreker at alle ansatte som blir rammet av tiltaket vil fortsette å motta lønn.

Cook opplyser også om at Apple foreløpig har donert 15 millioner euro til forebygging av virusspredningen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.