Den ene saken er klaget inn av musikktjenesten Spotify, som mener at tilgangen til Apples appbutikk gir Apple selv konkurransefortrinn.

Der kan man laste ned Spotify-appen og betale Spotify-abonnement. Spotify får 70 prosent av abonnementsbeløpet. Resten beholder Apple.

Den andre saken dreier seg om betalingstjenesten Apple Pay, som kan brukes både på nett og i fysiske butikker. EU skal undersøke om betalingsløsningen er i strid med EUs konkurranseregler ved å stenge ute konkurrenter.

Apple avviser sakene og slår tilbake mot konkurrentene.

– Det er skuffende at EU-kommisjonen fremmer grunnløse påstander fra en håndfull selskaper som ganske enkelt ønsker gratisbillett og som ikke vil følge de samme reglene som andre, uttaler selskapet.

– Vi synes ikke det er rett. Vi ønsker å opprettholde et rettferdig marked der alle med innsats og gode ideer kan oppnå suksess, uttaler Apple.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.