Apple har klinket til på børsen - noe som gir Apple-sjef Tim Cook en svimlende lønn:

Torsdag fikk han en bonus på rundt 560.000 aksjer for å ha tatt Apple til nye høyder. Basert på samme dags sluttkurs på aksjen på 159,27 dollar, er aksjeposten verdt over 89 millioner dollar - rundt 690 millioner kroner.

Det skriver The Guardian.

Siden Cook mottok bonusen, har aksjen fortsatt stigningen, noe som innebærer at Cook fortsetter å håve inn.

Bonusen er en del av Apples lønnspakke til Cook, som inkluderer bonuser som baserer seg på hvor godt Apple-aksjen presterer.

Tim Cook fikk halvparten av de 560.000 aksjene fordi Apple-aksjen har levert avkastning i øverste tredjedel på S&P 500-indeksen de siste tre årene. De resterende 280.000 aksjene fikk han rett og slett for å bli i jobben, ifølge The Guardian.

Lukrativ kontrakt

Aksjepakken som ble gitt til Apple-sjefen i 2011 var opprinnelig verdsatt til 376 millioner dollar, men er nå verdt mye mer takket være Apple-aksjens himmelferd de siste årene.

Kursløftet har gjort Apple til verdens mest verdifulle selskap, ikke minst på grunn av den langvarige populariteten til Iphone, som første gang ble lansert for ti år siden under Steve Jobs' ledelse.

Så lenge Cook blir i topplederjobben vil han motta 560.000 aksjer årlig fra august 2018 til august 2020. Til slutt vil han få 1,26 millioner aksjer i august 2021 som siste utbetaling i henhold til sin opprinnelige kontrakt.

I 2015 fortalte Tim Cook Fortune Magazine at han planlegger å gi bort mesteparten av pengene han tjener i Apple.

I begynnelsen av september lanserer selskapet nye versjoner av Iphone.(Vilkår)

Evakuert i Texas: – Dette er galskap
«Harvey» fortsetter å herje Texas, og ennå kan vannstanden stige opptil fire meter, ifølge National Hurricane Center.
01:23
Publisert: