Byggingen av en ny fabrikk i Phoenix i delstaten Arizona skal bidra til å gjøre selskapet mindre avhengig av brikker produsert i Asia, sier Apple-sjef Tim Cook ifølge Bloomberg.

Sammen med president Joe Biden og flere ledere fra databrikkeselskaper besøkte Cook tirsdag tomten der fabrikken bygges. Den skal etter planen åpne i 2024 og drives av Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), som allerede produserer brikker for Apple.

– Som mange av dere vet, jobber vi med TSMC for å fremstille brikkene som driver våre produkter over hele verden. Vi gleder oss til å utvide dette arbeidet i årene som kommer – samtidig som TSMC danner nye og dype røtter i USA, sier Cook.

Byggingen av fabrikken i Phoenix kommer i kjølvannet av en global mangel på databrikker, noe som har ført til forsinkelser i produksjonen av alt fra smarttelefoner til biler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.