Apple er allerede til stede i sine kunders hverdag gjennom sine mobiler, nettbrett og klokker.

Nå kommer neste steg, også i Norge.

I løpet av de «neste par månedene», regner nemlig selskapet med å lansere sin betalingsløsning Apple Pay i Norge, Polen og Ukraina, opplyste Apple-sjefen selv Tim Cook på en telefonkonferanse sent onsdag kveld.

Løsningen er allerede til stede i 21 ulike markeder verden over etter å ha lansert i Brasil i april.

– Apple Pay fortsetter sin sterke vekst med en mer enn dobling av aktive brukere og antall transaksjoner tredoblet det seneste året, sa Cook.

Billettbetaling

Han tror at det å gjøre Apple Pay tilgjengelig i transportsystemene har vært en nøkkeldriver, blant annet gjennom lanseringen av en løsning i Beijing og i Shanghai, Kina, verdens nest og tredje største kollektivsystemer.

– Apple Pay er allerede det mest vellykkede mobile transport-betalingssystemet i Tokyo, som har det travleste transportsystemet av alle.

Aksjen til værs

Apple-aksjen føk til værs etter at kvartalsrapporten ble lagt frem etter børsslutt i USA tirsdag, og endte opp 3,7 prosent i såkalt etterhandel.

Apple la frem resultatet for sitt regnskapsmessige andre kvartal 2018 tirsdag kveld. Inntektene i kvartalet endte på 61,1 milliarder dollar, mot ventet 60,9 milliarder dollar.(Vilkår)

Dette ser de store bedriftene etter hos gründere
Espen Wiik fra Orkla Ventures røper hva de store bedriftene ser etter i første møte med en startup.
02:04
Publisert: