Apple opplyste i en melding fredag at de har ansatt Jamie Erlicht og Zack Van Amburg, som har vært presidenter hos Sony Pictures Television siden 2005, i to nyopprettede stillinger.

De blir ansvarlige for alle aspekter ved Apples videoproduksjon globalt, og Bloomberg skriver at disse overraskende toppansettelsene kan være nok et bevis på at teknologigiganten vil satse seriøst på å produsere sine egne videoprogrammer.

Apple, som er basert i Cupertino i California, har lagt til dokumentarer og realityshow til sin Apple Music-abonnementstjeneste - og dermed sørget for en måte å teste videostreaming på.

Selskapet kan bruke eksklusive videoer for å unngå at rivaliserende tjenester stjeler kunder fra dem, selv om det er både dyrt og vanskelig å skape populære programmer. Netflix alene bruker i år mer enn seks milliarder dollar på produksjoner.

Skal sørge for «utsøkt kvalitet»

Apple introduserte en tv-app i fjor som fungerer som en port til andre videoselskapers tilbud, og selskapet forhandler nå med studioer for å kunne tilby filmer via Itunes, sa en kilde til Bloomberg News i desember.

Apple skriver i meldingen som ble sendt ut fredag at Erlicht og Van Amburg er to av de mest kreative og suksessfulle toppene i tv-bransjen. De to er blant annet ansvarlige for noen av de mest populære seriene i dette tiåret, som «Breaking Bad» og spinoff-serien «Better Call Saul», «The Crown» og «Rescue Me».

- Vi vil bringe til video det Apple har vært så suksessfulle med i sine andre tjenester og produkter - utsøkt kvalitet, sier Erlicht i en uttalelse.

Erlicht og Van Amburg skal rapportere til Eddy Cue, Apples seniorvisepresident for internett software og tjenester.

- Jamie og Zack er to av de mest talentfulle TV-sjefene i verden og har bidratt til «the golden age» i tv-bransjen, sier Eddy Cue i en kommentar.

- Vi har spennende planer fremover for kundene våre, og kan ikke vente med å få Jamie og Zacks ekspertise til Apple. Det er mye mer som skjer fremover, legger han til.

36 Emmys

- Apple har et sterkt fokus på å glede begeistre forbrukerne med produktene sine. Vi har den samme intensjonen når det kommer til Apples videoproduksjon, og vi kunne ikke vært mer opprømt over hva som ligger foran oss, sier Zack Van Amburg.

Under Van Amburg og Erlichts lederskap har programmene de står bak vunnet i alt 36 Emmys og en rekke andre utmerkelser og priser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Juni kan være så hektisk for småbarnsforeldre at noen drømmer om å havne på sykehus for å få litt fred
– En gang var juni sol og utepils, nå er det bare stress
02:21
Publisert: