Den siste tiden har det pågått en stillingskrig om støtte for Adobes Flash-teknologi. Flash er en måte å lage dynamisk innhold på nettsider og brukes i dag på mange nettsider til video, reklameannonser og spill.

Nå viser det seg at Apple kan ha et skjult motiv for å gå imot Adobe og Flash, nemlig at de selv holder på å utvikle en konkurrent til Flash, kalt Gianduia, skriver CNet News.

Gianduia dukket opp for et år siden på en utviklerkonferanse arrangert av Apple. Selskapet har det siste året tatt i bruk teknologien på flere av sine egne tjenester.

Gianduia er en teknologi som ifølge definisjonen skal kjøre programmer lokalt ved hjelp av etablerte industristandarder. Lokal kjøring betyr at det er pc-en eller mobilen selv som kjører programmet etter at dataene er lastet ned.

Nei til Flash
Apple har den siste tiden gått i bresjen for å demme opp for bruk av Flash på mobile systemer av en rekke årsaker. Hovedsakelig argumenterer Apple med at Flash er krevende for mobile enheter å vise og at programmeringen ofte er av dårlig kvalitet.

Les mer: Jobs forklarer korstoget mot Flash

Korstoget har ført til at mange andre selskaper, som norske Opera, har gitt sin støtte til konkurrerende teknologier som HTML5.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.