I en undersøkelse utført av Harris Interactive for sikkerhetsselskapet Truste utpekes personvern som det viktigste for brukerne når de laster ned apps til smarttelefoner. Hele 38 prosent av de spurte svarer dette, mens sikkerhet velges av 26 prosent. Disse to faktorene er selvsagt nært beslektet, men ulike på den måten at sikkerhet omfatter sjansen for å få et virus eller annen ondartet programvare på telefonen, mens personvern omfatter kartlegging av personopplysninger og brukerpreferanser, vanligvis uten at noe innbrudd har forekommet.

Undersøkelsen viser at avsløringene rundt apps som spionerer på deg og sender personlige opplysninger uten brukerens samtykke har vekket folks bevissthet rundt personvern og sikkerhet. Dagensit.no har skrevet mye om dette tidligere i år.

Les mer: - App-overvåkning er ulovlig

I tillegg sier 98 prosent av brukerne at de ønsker å kunne kontrollere hvordan opplysningene deres samles inn og brukes og at de vil ha muligheten til å deaktivere sporing som gir tilpasset reklame. Hele 77 prosent av de spurte oppgir også at de ikke ønsker å dele sin plassering med utviklerne av en app de har installert.

Rundt halvparten av de spurte oppgir at de faktisk har lest personvernerklæringen til en app de har lastet ned. Samme antall svarer også at de ikke vet om deres apps-butikk tilbyr sikkerhetsprogrammer som ivaretar personvernet. Faktum er at alle de største plattformene i verden tilbyr slik programvare.

Undersøkelsen er utført blant 1.000 amerikanere over 18 år som eier en smarttelefon.

Les også: Mener app-ene må få lov til å spore deg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.