Tidligere valgte de fleste telefon ut fra utseende, og for de fleste var det eneste viktige at det skulle gå an å ringe og sende sms-er med den. I dag er det utvalget av apper - småprogrammer - som er avgjørende for manges valg av mobiltelefon. Det er fortsatt Iphone (og Ipad) som har det aller beste utvalget av virkelig gode apper, men nå begynner utvalget til smarttelefoner og nettbrett med det konkurrerende Android-systemet også å ta seg opp. Begge plattformene har nå flere hundre tusen tilgjengelige apper, men det å finne godbitene er ikke alltid like lett.

Vi har funnet frem til tre av de nyttigste appene for deg. To av appene finnes for både Iphone, Ipad og Android, mens den ene krever at du er en av dem som har investert i en Ipad.

1. Adobe Photoshop Express:Fiks på bildene



Avanserte Photoshop-brukere vil kanskje få en aldri så liten nedtur når de starter opp Photoshop Express-appen, for mulighetene er ganske begrensede i forhold til fullversjonen av Photoshop til Windows eller Mac. Når vi likevel mener dette er en app du bør laste ned, er det fordi vi tror folk flest likevel ikke vil ønske å gjøre den aller mest avanserte billedbehandlingen på en Ipad eller en telefon. Har du bare behov for å gjøre enkle justeringer på et bilde, gjør denne appen en utmerket jobb.

Photoshop Express lar deg beskjære bilder, endre lysstyrke, fargemetning eller kontrast. I tillegg kan du legge på ulike fargeeffekter, gjøre om bildet til svart/hvitt, eller få det til å se ut som en strektegning. Du kan også legge på ulike rammer. Vi savner imidlertid en funksjon for å fjerne røde øyne, spesielt på mobiltelefoner med blitz kunne det vært praktisk å ha mulighet til å gjøre dette rett etter at du har tatt bildet, uten å måtte overføre bildet til en pc først. En kjekk funksjon er at du kan laste opp bildene dine til photoshop.com, slik at de ligger trygt lagret online. Da har du også mulighet til å se alle bildene du har liggende online direkte på Ipad-en eller telefonen din, eller dele billedalbum med venner og bekjente.



2. TeamViewerFjernstyr pc-en



TeamViewer lar deg enkelt fjernstyre en hvilken som helst pc, som om du fysisk satt foran den. I løpet av sekunder kan du koble deg til for eksempel kontor-pc-en din når du er på farten, og få tilgang til programmer og dokumenter som ligger på den.

I tillegg til at du kan fjernstyre din egen pc, gjør Teamviewer det også mulig å dele skrivebordet på pc-en din med andre brukere - perfekt til samarbeid eller presentasjoner. Og har du venner, kolleger eller kunder med behov for fjernsupport, kan du enkelt fjernstyre pc-en til vedkommende direkte fra for eksempel en Ipad eller en Android-telefon. Alt personen i den andre enden trenger å gjøre er å laste ned og starte opp et lite program fra teamviewer.com, og deretter oppgi en ID-kode og et passord til deg.

I motsetning til enkelte andre fjernstyringsprogrammer trenger du ikke å være noen teknologisk guru for å klare å sette opp programmet.



3. Currency Exchange:Oppdaterte valutakurser



Med Currency Excange-appen er det kjapt og enkelt å sjekke dagens valutakurser. Appen er ikke spesielt avansert, men gjør det den skal gjøre på en god måte - nemlig å vise kontinuerlig oppdaterte kurser for alle de valutaene du har valgt. Når du starter appen på en Ipad får du opp det som ser ut som en korktavle med en rekke post-it-lapper med ulike valutakurser. Du legger enkelt til flere «lapper» med de valutaene du vil konvertere, slik at du med et raskt blikk har oversikt over alle valutakursene som er relevante for deg.

Currency Exchange støtter de fleste aktuelle valutakurser, og i tillegg til at appen gir deg et overblikk over dagens valutakurser har du også mulighet til å se kursutviklingen for de siste fem dagene for en hvilken som helst valuta. Her kunne vi kanskje ønsket oss noen mer avanserte muligheter, som for eksempel å se kursutviklingen for et annet tidsrom, eller lage grafer som viser utviklingen for flere ulike valutaer samtidig.

Er du mye ute og reiser, eller av andre grunner har behov for å ofte sjekke dagens valutakurser, er dette en app vi anbefaler på det varmeste.



Les også:

<b>App skal stoppe nettbankran</b>

<b>Skylder på app'er</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.