– Generelt er det slik at om en tjeneste som er lokalisert i USA er angrepet, så er det amerikanske myndigheter som har ansvaret for å etterforske hva som har skjedd, svarer kommunikasjonsrådgiver i Kripos Axel Due på epost til DN.

Kripos etterforsker ikke Bitcoins Norge-saken, ifølge kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos.
Kripos etterforsker ikke Bitcoins Norge-saken, ifølge kommunikasjonsrådgiver Axel Due i Kripos. (Foto: Presse)

Kunder av det norske kryptovalutahandelsselskapet Bitcoins Norge, som ledes av Ole-Andre Torjussen, mottok mandag en melding om at AlphaPoint Corporation, som har levert Bitcoins Norges handelsplattform har vært utsatt for «flere avanserte dataangrep» og at all handel på plattformen dermed stanses umiddelbart.

Kripos er kjent med saken gjennom omtale i media.

– Nasjonalt cyberkrimsenter ved Kripos vil holde seg oppdatert om saken gjennom etablererte samarbeidskanaler nasjonalt og internasjonalt, svarer Due.

– Hvem er deres samarbeidskanaler?

Kripos koordinerer samarbeid med utenlandsk politi og ivaretar en rekke internasjonale forpliktelser på vegne av norsk politi. Kripos er nasjonalt kontaktpunkt for internasjonale politiorganisasjoner som Interpol, Europol og Frontex. Kripos ivaretar også den norske deltagelsen i PTN-samarbeidet (politi og toll i Norden), svarer Due på epost.

Kripos har ikke ytterligere kommentarer til saken.

Saken etterforskes ikke lokalt i Sør-Vest politidistrikt.

Torjussen har bekreftet til DN på melding tirsdag formiddag at det er han som står bak mandagens epost.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.