Interne stridigheter i ledergruppen og anklager om seksuell trakassering på arbeidsplassen preller av regnskapet til Uber, som fortsetter å vokse i rekordfart. 

Transportnettverksselskapet fikk en justert nettoomsetning på 1,75 milliarder dollar, rundt 13,8 milliarder kroner i andre kvartal. Det er over en dobling fra andre kvartal i fjor. 

Bare i tips har Uber-sjåførene tjent 50 millioner dollar, rundt 394 millioner kroner siden selskapets «tipsprogram» ble innført i slutten av juni. 

I dette markedet vokste selskapet 250 prosent

Det er nettstedet Axios som først omtalte saken etter å ha fått regnskapstallene fra Uber. 

Antall bestillinger steg til 8,7 milliarder. Det er også en dobling fra året før. 

Globale turer økte med 150 prosent fra andre kvartal i 2016, mens selskapet hadde en vekst på 90 prosent i utviklede marked, og en vekst på hele 250 prosent i fremvoksende marked, såkalte «emerging markets».

De fremvoksende markedene er ikke inkludert Kina ettersom Uber gikk ut av landet i fjor sommer i bytte mot en betydelig aksjepost i selskapets rival i Kina, Didi Chuxing.

Taper fortsatt penger

Ved slutten av kvartalet hadde selskapet en egenkapital på 6,6 milliarder dollar, ned fra 7,2 milliarder kroner i første kvartal.

Som mange andre start-up-selskaper går Uber også i minus til tross for sin sterke vekst.

Transportgiganten fikk et justert resultat etter skatt på 645 millioner dollar. Det er en bedring på ni prosent fra kvartalet før og 14 prosent fra andre kvartal 2016. 

Resultat før nedskrivninger, avskrivninger, renter og skatt kom på 534 millioner dollar, ned fra 598 millioner dollar i første kvartal. 

Tøffe tak for ledelsen i år

Det har vært en hard sommer for selskapet.

Det hele startet med det som skal ha vært en rekke tilfeller av seksuell trakassering på arbeidsplassen. Etter hvert ble toppledelsen i selskapet kritisert for å ha snudd ryggen til problemene. 

I februar i år hyret selskapet tidligere justisminister Eric Holder for å etterforske anklagene.

I juni gikk tidligere Uber-sjef og mannen bak oppstartssuksessen Travis Kalanick av som administrerende direktør i selskapet etter press fra de største aksjonærene i selskapet som krevde hans avgang.

Uber har ennå ikke fått på plass en ny sjef.(Vilkår)

Samsung gjenoppstår fra asken
Etter fadesen med Note 7 hvor batteriet tok fyr, kommer nå Samsung med oppfølgeren Note 8. Denne gang med en grundig batterisjekk.
01:47
Publisert: