Elektronikkgiganten Apple vil lansere en vennebetalingstjeneste i sitt nyeste operativsystem, melder CNBC.com

Den mobile betalingstjenesten Pay Cash gjør det mulig å sende penger til venner og familie via mobiltelefonen. Tjenesten ventes å konkurrere med tilbydere som Pay Pal, Square Cash, Venmo og til og med Facebook, fremgår det. 

Tjenesten er heller ikke helt ulikt det norske betalingssamarbeidet Vipps, som lar brukerne sende eller motta betaling via mobiltelefonen. 

Tjenestene lar en også be om betaling, et praktisk hjelpemiddel når regninger skal deles på flere, for eksempel ved restaurantbesøk. 

Det har lenge vært ventet at både Apple og Facebook ville tre inn i det voksende markedet for mobile betalingstjenester.

Leder for DNBs mobile betalingstjeneste Vipps, Rune Garborg, påpekte i fjor høst at konkurransen var i ferd med å tilta.

– Aktørene blir større og konkurransen kommer til å bli enda hardere. I tillegg kommer det internasjonal konkurranse, og vi venter at Facebook og Apple kommer til å tilby betalingstjenester i Norge om ikke altfor lang tid. Og kanskje kommer det andre, men vi vet ikke, sa Garborg til Dagens Næringsliv i oktober.

Apples Pay Cash vil være del av operativsystemet iOS 11, som lanseres senere i år, annonserte Apple på sin globale utviklingskonferanse mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «Milo: Månens vokter»
Kjemper for planeten. Milo blir overraskende valgt til Månens vokter, men klarer å miste den på første vakt.
01:47
Publisert: