I dag skrev Dagens Næringsliv at Gjensidige nok en gang har vært utsatt for hacking.

Les saken: Hackere tok over Gjensidiges nettsider

Denne gangen første angrepet til at selskapets nettjenester var nede i tre timer. Gjensidige er ikke de eneste som sliter med slike trusler. I løpet av det siste året melder DNB at de har hatt over 20 angrep på sine nettjenester.

- Slike angrep er et økende, og er et stadig mer vanlig problem for europeiske banker, også her i Norge merker vi dette godt, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB.

Han opplyser om at banken de siste årene har brukt stadig mer ressurser på å avverge og bekjempe angrep fra hackere.

Rigger seg til
- De fleste av de angrepene som vi opplever klarer vi ganske lett å avverge. Vi har brukt store ressurser på å bygge opp god kompetanse rundt dette, i tillegg til at vi jobber tett med politiet for å ta de som angriper oss, sier Midteide.

Midteide og DNB er ikke alene i frykten for stadig flere hackerangrep. Også Nordea bekrefter overfor DN.no at de konstant jobber med å oppdatere sin sikkerhet, og at de bruker betydelige midler på dette. Tall fra Trend Micro viser at antallet pc-er, nettbrett og smarttelefoner med såkalte nettbankinfeksjoner har økt med hele 73 prosent mellom første og andre kvartal i år.

- Vi har ikke for vane å gå ut med akkurat hvor mye penger vi bruker på noe som helst, men jeg kan bekrefte at vi som Norges største bank bruker mye penger på å bekjempe slike problemer, sier Midteide.

Han peker på at bankene også jobber tett sammen for å å sikre seg mot angrep på nettjenester.

Trusselen følger teknologien
- Ettersom teknologien blir mer avansert blir også de kriminelle mer teknologisk bevisste, så derfor kan en si at det er en økning i slike angrep, men det er en logisk økning rett og slett fordi flere tjenester er elektroniske nå, sier seniorrådgiver Roar Thon i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

Han mener bankene gjør en god jobb, men at brukerne fortsatt har litt igjen å hente på kunnskap rundt egen bruk av teknologi. Mange oppdaterer altfor sjelden programvaren på sine datamaskiner og er dermed mer mottakelige for inntrengere, understreker Thon.

- Sikkerhetsfolk vil aldri si at nå kan vi slappe av. Vi vil alltid mene at det er behov for å jobbe med internettsikkerhet. Når det er sagt er vårt inntrykk at bankene gjør en ganske god jobb med akkurat dette, sier han.

Les også:
- Hackere kan "haike" inn i nettbanken din
Hackere tok over Gjensidiges nettsider
Student tapte 800.000 på finansielle veddemål
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.