- Vi har interesse av å vite mer om dette. Vår ambassade i Washington vil ta kontakt med amerikanerne for å undersøke spørsmålet om det har skjedd noe overvåkning, sier statsministeren til NRK.

Da statsminsterne for de nordiske landene møttes i Oslo mandag i forbindelse med Nordisk Råds møter, dreiet mye seg om USAs påståtte overvåking av europeiske toppolitikere.

Sveriges statsminster Fredrik Reinfeldt mener det er viktig med en oppgang av det juridiske.

- Det må lovreguleres slik at det er informasjonsinnhenting som gjelder fare for terror eller krig, og ikke informasjonsinnhenting om folkevalgte ledere som krenker den personlige integriteten, sier Reinfeldt til NRK.

Den siste uken har det stormet rundt USA overvåking av allierte statsledere. USA har tildels innrømmet overvåking, men mener det er misforstått både i skala og med hensyn til motiv.

Overvåkingen er i ferd med å utvikle seg til en diplomatisk hodepine for USA etter at både Tyskland og Spania har kommet med formelle henvendelser i kjølvannet.

Tyskland sender neste uke sine etterretningssjefer til USA for å få klarhet i saken om amerikansk avlytting av statsminister Angela Merkel.

Les også: - Obama ville vite alt om Merkel (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.