En amerikansk personvernsorganisasjon ber myndighetene granske Facebooks angivelige overvåkning av brukernes aktivitet på nettet - selv når disse har logget av det sosiale nettverket - og se nærmere på hvorvidt de nye funksjonene til Facebook øker risikoen for brudd på beskyttelsen av privatlivet.

Les mer om "nye Facebook" her: og Bli venn med nye Facebook

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg skal The Electronic Privacy Information Center (EPIC) overrekke et brev til USAs Federal Trade Commission (FTC), eller forbrukerråd. En rekke andre interesseorganisasjoner har skrevet under på brevet.

- Vi vil at FTC skal etterforske hvorvidt de siste forandringene på Facebook og den hemmelige overvåkningen av brukerne etter at de har logget ut representerer urettferdig eller villedende forretningsvirksomhet, sier EPICs David Jacobs til Bloomberg,

De nye funksjonene, som ble presentert av Facebook-sjef og -grunnlegger Mark Zuckerberg i forrige uke, har skapt mange reaksjoner, både blant personvernaktivister og hos brukerne selv.

Facebook har selv sagt at selskapet har gjort tiltak for å unngå at brukernes aktivitet på nettet blir registrert når de ikke er logget på, og understreker at de ikke har brukt noen som helst informasjon som de ikke har lov til å besitte.

- Villeder
- Facebook villeder sine brukere men også myndighetene, fremholder imidlertid Jeffrey Chester, som leder Center for Digital Democracy, som var med på å skrive brevet til FTC.

- De nye forandringene er ment å pumpe store reklameinntekter inn i Facebook like før selskapet blir børsnotert, mener han.

EPIC har tidligere bedt FTC etterforske Facebook for blant annet standardinstillinger for personvern og sitt ansiktsgjenkjennelsesprogram, skriver Bloomberg.

Les mer:

<b>Slik bruker Facebook dine opplysninger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.