Det kan bety at Microsofts plan om å overta Yahoo går fra noe som i utgangspunktet var ment som et vennligsinnet oppkjøp, til å bli et langt mer fiendtlig oppkjøp med betydelig lavere budpremie.

Microsofts opprinnelige bud på Yahoo, som ble gitt 31. januar i år, var på 31 dollar aksjen eller 44,6 milliarder dollar. Budet var en kombinasjon av kontanter og aksjer i Microsoft. Etter at programvareselskapets børsverdi har falt, har også budet falt til 29 dollar aksjen, eller totalt 42 milliarder dollar.

Deadline
I en e-post til styret i Yahoo skriver Ballmer at han er skuffet over at formelle forhandlinger med Yahoo-styret ikke er kommet i gang. Han truer derfor med å gå direkte til aksjonærene for å prøve å få til en løsning.

- Dersom vi ikke har kommet til enighet de neste tre ukene, vil vi bli nødt til å ta saken vår direkte til aksjonærene deres, skriver Ballmer i e-posten ifølge New York Times.

Ballmer skriver videre at en direkte kontakt med aksjonærene vil inkludere forsøk på å få tilstrekkelige fullmakter til å innsette et nytt og vennligsinnet styre i Yahoo.

Dersom Microsoft lykkes med å kaste dagens Yahoo-styre vil dette kunne føre til en kraftig reduksjon i budpremien som opprinnelig var på 62 prosent.

Kan redusere premien
Yahoo-styret har formelt avvist Microsofts bud. Styret sier budet innebærer en vesentlig undervurdering av verdiene i selskapet.

Microsoft mener selv at budpremien er generøs, og har nektet å øke den. Ballmer advarer nå mot at et oppkjøp uten forhandlinger med styret vil kunne få dramatiske konsekvenser for budpremien.

- Dersom vi blir tvunget til å ta budet direkte til deres aksjonærer, vil dette slik vi ser det ha en uønsket innvirkning på verdien av selskapet, noe som vil bli reflektert i betingelsene for vårt tilbud, skriver Ballmer i e-posten til Yahoo-styret.

Microsoft-sjefen gjør også et poeng ut av at aksjemarkedet har falt kraftig og at Yahoos egen virksomhet også har blitt svakere i løpet av de to månedene som har gått siden budet ble gitt.

Ballmer mener derfor at premien i det opprinnelige budet er enda større i dag enn da budet ble gitt.

Yahoo har så langt ikke kommentert Microsoft-sjefens utspill.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.