Matleverandøren Foodora satser videre i Oslo. Fra mandag av får Foodoras rosa syklister selskap av rosa biler på veiene, som skal bidra til selskapets rakettvekst i hovedstaden.

Norgessjef Carl Tengberg er ordknapp om selskapets resultater, men røper at ordremengden omtrent har doblet seg siden 2016. Den eksplosive veksten for tjenesten som leverer mat fra andres restauranter ser dermed ikke ut til å stoppe med det første.

De rosa syklistene med store bokser på ryggen ble raskt en del av bybildet i hovedstaden. Fra en omsetning på én million kroner i 2015 tjente selskapet 36 millioner kroner i 2016. En dobling av ordremengden gjør at selskapet nå kan tjene rundt 70 millioner kroner.

– Det har delvis kommet av at vi har ekspandert til flere byer, men fremgår alt har vi økt der vi allerede var, sier Tengberg.

Selskapet leverer nå i Bergen og Stavanger i tillegg til hovedstaten.

Leverer utenfor ring 2

Selskapets vekst har ikke vært gratis: I 2016 endte selskapsresultatet kraftig i rødt, med minus 18 millioner kroner. Selskapet hentet inn ny kapital i desember. Tengberg ønsker ikke å si noe om hvor stort tapet var i 2017 før regnskapene er klare.

Heller ikke de siste månedenes inntjening ønsker han å gå ut med, men han sier at selskapet har nokså jevne inntekter uansett hva gradestokken viser.

– Vintersesongen er ikke så forskjellig fra sommersesongen, men logistikken blir vanskeligere på vinteren. Vi må være ekstra nøye med matkvalitet og se til at syklistene er sikre, og tilpasse leveringstidene etter føret, sier Tengberg, som legger til at syklistene kan velge å la være å jobbe på ekstra glatte eller kalde dager.

Samtidig som selskapet tar i bruk biler for første gang i Norge, skal Foodora nå kunne levere også utenfor ring 2 i Oslo. Innbyggere mellom ring 2 og ring 3 i Oslo, fra Smestad til Storo, kan nå bestille mat via transporttjenesten.

Foodora er en del av Rocket internett-konsernet, og eies gjennom det Luxembourg-registrerte selskapet Digital Services Xxxvi Sarl. (Vilkår)

Meretes utvalgte: Mineralsk og knusktørr hvitvin
01:07 Min
Publisert: