Microsoft har hatt diskusjoner med News Corp om en plan som kan føre til at selskapets enorme nyhetsimperium forsvinner fra Googles søketreff, skriver Financial Times.

Microsoft driver den konkurrerende søkemotoren Bing, og planen skal være at Microsoft betaler News Corp for eksklusivitet i søkeverdenen. Flere i mediebransjen håper nå at det kan brygge opp til budkrig mellom søkemotorene om nyheter – på samme måte som TV2 har klart å få store summer ut av tv-distributørene skal det koste søkemotorene å ha med de viktige nettstedene.

Vil ha betalt
Det skal være Rupert Murdochs News Corp som tok initiativ til samtalene, men i følge Financial Times har Microsoft også vært i kontakt med andre nyhetsorganisasjoner.

News Corp eier store aviser som Wall Street Journal, britiske The Sun, The Times, samt tv-stasjoner som Fox og internettjenester som Myspace.com og Hulu.com.

Murdoch har tidlgiere klaget høylytt over at Google tjener penger på å formidle nyhetsartikler, men ikke bidrar med en krone som kompensasjon.

Vil skade Google
For Microsofts del handler nok mye om en global kamp de allerede kjemper med Google, der stadig nye fronter åpnes. Google er for eksempel i ferd med å lansere sitt eget operativsystem for bærbare pc-er. Det blir trolig gratis akkurat som mobilsystemet Android er gratis. Men det kan koste Microsoft dyrt, fordi det kan erstatte Windows på en del pc-er.

- Dette handler om at Microsoft vil skade Googles marginer, sier en avisutgiver som er kjent med saken til Financial Times.

Les mer om Googles Windows-utfordrer: Skal få deg lynraskt på nett

Ikke interessert i budkrig?
Mediebransjen har store økonomiske problemer og søker etter nye forretningsmodeller. News Corp har signalisert at de vil innføre betaling for tilgang til sine nettsteder. Microsoft på sin side, har i lang tid prøvd å kapre en større del av søkemarkedet, uten at dette har skadet Google.

Google ser også ut til å være forberedt på en slik dragkamp, men signalene er skuffende for de som eventuelt håper på en skikkelig budkamp.

Googles britiske sjef Matt Britting uttalte forrige uke at nyheter ikke representerer en stor del av Googles inntekter, skriver FT.com. Det kan være et taktisk utspill, eller en riktig beskrivelse av Googles holdning og situasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.