Mastercard lanserer i dag en ny mulighet for biometrisk identifisering på betalingskort. Kort fortalt handler det om et vanlig betalingskort med en fingerskanner integrert som lar brukeren betale med fingeravtrykk i stedet for pin-kode.

– Enten man låser opp en smarttelefon eller handler på nettet gir fingeravtrykk både bedre sikkerhet og enklere bruk for brukeren, sier Ajay Bhalla, konserndirektør for risiko og sikkerhet i Mastercard i en pressemelding. 

Selve fingerskanneren i Mastercards nye biometriske kort er levert av norske Idex, ifølge en børsmelding fra det norske selskapet. 

Fungerer på alle terminaler

Kortet skal kunne brukes i alle terminaler som allerede støtter chip-kort eller kontaktløs betaling. Det eneste kortutstederen trenger å gjøre er å registrere kundens fingeravtrykk, som deretter lagres kryptert i kortet. 

Ifølge Mastercard skal det være svært lite ressurskrevende for kortutstederne å tilby denne typen kort. Om dette krever fysisk oppmøte hos kortutsteder eller ikke kommer ikke klart frem i pressemeldingen.

For kortutstederne venter Mastercard at fingeravtrykk skal gi mindre kortsvindel, lavere kostnader og økt kundelojalitet.

Kortene vil foreløpig bare fungere med smartbrikke, men en kontaktløs variant vil komme i løpet av året.

Ingen kort i Norge

I øyeblikket er denne korttypen kun tilgjengelig i Sør-Afrika, men utrullingen til andre områder vil gå fortløpende. Mastercard venter global tilgjengelighet i løpet av året.

Mastercard vil ikke si noe ennå om det er noen norske banker som til tilby kortet med det første.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.