EU-direktivene som regulerer hvordan tele- og internettleverandører skal opptre i henhold til fildeling av piratkopiert film og musikk er nå under revisjon.

De nye direktivene kan blant annet føre til at myndighetene pålegger leverandørene å sørge for at opphavsretten opprettholdes, skriver Dagens Næringsliv.

Vil kutte linjen
Den praktiske løsningen på dette kan bli at leverandørene inngår avtaler med sluttbrukerne der de sikrer seg retten på å kutte linjen dersom brukeren bryter opphavsretten gjentatte ganger.

Direktør for plateselskapenes organisasjon Ifpi, Marte Thorsby, er parat til å hjelpe leverandørene med å sikre bevis mot brukere som deler filer ulovlig.

- Det vi kan gjøre er å levere komplette bevispakker til internettleverandørene, slik at det er uomtvistet at det foreligger ulovlig bruk, sier Thorsby til DN.

- Altfor lettvint
Forbrukerrådet og IKT-Norge advarer mot å legge ansvaret for å stoppe ulovlig fildeling på nettleverandørene.

- Vi synes det er en altfor lettvint løsning å gå løs på nettleverandørene, så lenge det fortsatt finnes en masse uklarheter innenfor lovgivningen, sier advokatfullmektig Hans Marius Graasvold i Forbrukerrådet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.