Facebook skal i en periode ha vært i forhandlinger med kart-teknologiselskapet Waze, og ifølge kilder som kjenner saken skal prislappen ha ligget så høyt som én milliard dollar, rundt seks milliarder norske kroner. Nå kan prisen øke ytterligere. For Bloomberg.com melder nå at også Google skal være i samtaler med det samme oppstartsselskapet.

Viser hastighet
Waze er en mobiltjeneste som lover sine brukere at de sammen kan lure seg unna trafikkork og finne raskeste vei til målet. De har over 40 millioner medlemmer som sammen skal oppdatere kart med informasjon om ulykker, politi og køer, samt oppdatere kartene.

- Helt stillestående, melder en Waze-bruker, fra E18 på vei vestover fra Oslo, fredag ettermiddag.

En annen brukers mobil forteller at hastigheten er 5 km/t på vei sydover på E18, mens en annen bruker viser at hastigheten litt lenger fremme er 26 km/t.

Google kan trolig bruke tjenesten som en del av sin svært populære karttjeneste, og ved å kjøpe selskapet vil de også kunne redusere trusselen om at en konkurrent får denne populære teknologien.

Glodhett kart-marked
Karttjenester til mobilen er virkelig et hett område for gigantene i Silicon Valley. Apple lot tidligere Google levere tjenestene til sin Iphone, men i fjor lanserte de sin egen tjeneste. Apple skal ifølge Bloomberg ikke være koblet til noe Waze-kjøp, ennå.

Apple gikk trolig inn i dette markedet fordi mobilkart blir en stadig viktigere plattform for reklame, og er strategisk viktig. Dette har også lokket til seg Nokia. De har tidligere satset på å bruke sin kart- og navigasjonstjeneste som et salgsargument for sine mobiler, men i november endret de strategi og fortalte at de nå vil komme ut på flest mulig plattformer.

- Jeg mener det bare er to spiller på kartfeltet. En av dem rimer på "Google" og den andre er oss. Vi dominerer allerede bilindustrien, sa nordmannen Hans-Peter Brøndmo, som leder en avdeling for produktinnovasjon i Nokia til Wired.com.

Les saken her: Nokias nye kart: - Vårt mål er verdensherredømme(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.