Kjell Inge Røkkes Aker lanserer kryptovaluta-selskapet Seetee, og har kjøpt bitcoin for 500 millioner kroner.

Det går frem av selskapets nettside, der Seetee oppir å ha 1170 enheter av kryptovalutaen som nå omsettes for over 50.000 dollar.

Planen er å investere langt mer i tiden fremover.

Røkke vil «hodle»

Røkke selv har skrevet et brev til aksjonærene der han utdyper bakgrunnen for det nye forretningsområde, og uttrykker sterk tillit til bitcoin på lang sikt.

– Vi skal kanskje ikke være så opprørske som «cypherpunkerne» som oppfant bitcoin, men mye mer progressive enn de fleste etablerte selskaper, skriver Røkke i brevet som er pepret med krypto-lingo.

– På bitcoin-språk skal vi være hodlers, skriver Røkke.

Sliter du med å skjønne krypto-begrepene? Da bør du se denne videoen
Selv krypto-noviser vet at kryptovalutaen har satt ny rekord, men hva er FUD, Hodl og svake hender? Her er fem begreper du bør har kontroll på nå når kryptomarkedet begynner å ta av.
03:08
Publisert:

Dette er en villet feilstaving av ordet «hold», som indikerer at selskapet ser på bitcoin som en langsiktig investering.

Selskapet skal ledes av Snorre Lorgen, en tidligere roer og OL-utøver.

Seetee skal også utvinne bitcoin, en omstridt og strømkrevende operasjon som kalles «mining». Selskapet mener imidlertid å ha funnet en måte deres utvinning løse problemer, heller enn å skape dem.

Dette skal oppnås ved at Seetee utvinner bitcoin med lokal overskuddstrøm fra grønne kilder, og omgjør energien til «et økonomisk aktiva som kan benytter hvor som helst» - altså bitcoin.

Foruten å eie og utvinne kryptovaluta, skal Seetee investere i teknologi og andre selskaper, og har innledet et partnerskap med det kanadiske blokkjedeselskapet Blockstream.

DNs finansredaktør forklarer hvorfor en bitcoin egentlig er null verdt
DNs finansredaktør Terje Erikstad forklarer hvorfor verdien av bitcoin er et speilbilde av hvor mange som vil eie en bitcoin.
01:20
Publisert:

Sosial konstruksjon

Røkke skriver i aksjonærbrevet at han selv var skeptisk til bitcoin i mange år, men at han har latt seg overbevise.

– Penger er en menneskelig oppfinnelse, en sosial konstruksjon som bare fungerer fordi vi alle tror på dem, skriver han om bakgrunnen.

Kryptovalutaen har hatt en voldsom kursutvikling det siste året og ligger nå over 50.000 dollar etter å ha steget 500 prosent de siste 12 månedene. Røkke tror ikke det vil stoppe her, dersom kryptovalutaen blir kjernen i en ny pengearkitektur slik han tror.

– Dersom det skjer kan en bitcoin være verdt en million dollar. Assymetrien er interessant for en portefølje. De som vet mest om bitcoin tror dens fremtidige suksess er nær uunngåelig. Der andre leiren mener fiasko er tilsvarende sikkert. Status quo er ikke mulig, skriver Røkke i brevet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.