Bitcoin gjør det mulig å gjennomføre transaksjoner uten banker. Men nå vurderer bankene om også de skal satse på kryptovalutaen, ifølge Bloomberg. Storbanken Goldman Sachs vurderer å etablere en egen digital valutabørs, mens andre banker ifølge Bloomberg vurderer lignende alternativer. Byrået viser til industrikonsulenter som har kjennskap til bransjen.

Så langt i år har kursen til bitcoin steget med over 300 prosent, noe som har vekket nysgjerrigheten til hedgefondforvaltere og andre rikinger. Det gjør det vanskelig for bankene å ignorere valutaen.

– De får helt klart interesse fra sine klienter, sier direktør Axel Pierron i bankkonsulentselskapet Opimas til Bloomberg om økningen i bitcoin-interesse.

Bitcoin-kursen er per dags dato på 4598 dollar, og har steget med 369 prosent siden starten av året ifølge DN Investor.

Uenighet i bransjen

Verdens største finansinstitusjoner er delt i sitt syn på digitale valutaer. Konsernsjef hos J.P. Morgan Chase & Co, Jamie Dimon, kalte bitcoin og andre digitale valutaer for «ren svindel» i september. Han lovet å spare alle ansatte som handlet med digitale valutaer.

Konsernsjefen i Morgan Stanley er ikke enig.

– Kryptovalutaer er mer enn en forbigående trend. Jeg har ikke investert, men jeg har snakket med mange som har gjort det. Det er åpenbart spekulativt, men det bør ikke bli ulovlig, sa konsernsjef James P. Gorman hos den amerikanske finansinstitusjonen Morgan Stanley på en konferanse i slutten av september.

Kina har stengt digitale valutabørser og forbudt digitale myntemisjoner, hvor selskaper utsteder egne valutaer og ikke tradisjonelle aksjer. Det sørget for et stup i bitcoin-kursen tidligere i høst.(Vilkår)

Reisetips: I Milano bør du komme for sent til møter
Få reisetips til Milano - Italias største by for business, teknologi, mote, design og opera. Her er det drinker og desserter så gode at du kan skrive postkort om dem.
08:26
Publisert: