Meningene om bitcoin og andre kryptovalutaer er mange og sterke, og frontene mellom skeptikerne og de «frelste» er hard.

Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs, som tidligere i år planla å starte en egen avdeling for bitcoin, er fortsatt ikke overbevist om bitcoin har noen stor fremtid.

Les også:

Bankens avdeling for investeringsstrategi tror verdien av bitcoin vil fortsette å falle, og mener også at kryptovalutaen rett og slett ikke innfrir definisjonen av penger, skriver Business Insider.

Prisen på en bitcoin har stupt i overkant av 49 prosent hittil i år til i underkant av 7100 dollar.

– Vi forventer ytterligere verdifall i fremtiden gitt vårt syn om at disse kryptovalutaene ikke oppfyller noen av de tre tradisjonelle rollene til en valuta: de er hverken et byttemiddel, en måleenhet eller et sted for verdioppbevaring, ifølge avdelingen ledet av investeringssjef Sharmin Mossavar-Rahamani.

Tror ikke det blir noen smitteeffekt

Goldman Sachs tror ikke et videre fall for bitcoin og andre kryptovalutaer vil smitte over til andre eiendeler da verdien av alle kryptovalutaer per midten av 2018 bare utgjør 0,3 prosent av verdens bruttonasjonalprodukt.

– Faktisk tror vi at kryptovalutaer oppnår langt mer oppmerksomhet i både tradisjonelle og sosiale medier enn det som er berettiget, heter det fra Goldman Sachs-avdelingen ifølge Business Insider.

Her hjemme har det den siste tiden vært debatt rundt selskaper som leier ut datasenterkapasitet til bitcoinutvinnere, og som bare betaler en brøkdel av den ordinære elavgiften.

Svært betenkelig», mener Skatt vest, mens SV reagerer på hva partiet kaller «meningsløs» bitcoin-gavepakke, og derfor vil be regjeringen vurdere om bitcoinprodusenter fortatt skal få billig strøm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Terje Erikstad om bitcoin: Finansiell galskap
DNs Terje Erikstad forklarer hvorfor verdistigningen for bitcoin er en boble.
00:50
Publisert: