18. og 19. januar avholder Keynote Events «The North American Bitcoin Conference», en av mange konferanser selskapet har holdt der de inviterer en rekke foredragsholdere, investorer og selskaper for å diskutere blokkjedeteknologi og kryptovalutaer.

De siste billettene koster 1000 dollar, og skulle i utgangspunktet kunne kjøpes med kryptovaluta, men nå må konferansen ty til tradisjonelle betalingssystemer.

Det går for sakte

– På grunn av opphoping i nettverket og manuell behandling har vi stengt billettkjøp ved bruk av kryptovalutaer. Forhåpentlig vil det neste år være mer enighet i nettverket om skalering, og global implementering blir virkelig, skriver selskapet på hjemmesiden.

– Vi har, og vil alltid, akseptere kryptovalutaer på våre konferanser opptil fjorten dager før arrangementet, skriver de videre, men erkjenner at den manuelle behandlingen av betalinger med kryptovalutaer har tvunget dem til å stoppe bitcoin-betalinger.

Et av kryptovalutaenes største problem er skaleringen - det å få gjennomført transaksjoner raskere og billigere.

Torsdag vil det ta minst 13 minutter å få bekreftet en transaksjon i bitcoin med utgangspunkt i medianen av alle transaksjoner. Det er dersom du har de på en privat lommebok. Skal du først ha dem ut av en børs vil ta langt mer tid. Børsen Bitfinex skriver på sine sider at et uttak kan ta opptil 12 timer.

Siden våren 2017 har kostnadene ved å overføre bitcoin også eksplodert. Torsdag koster det i snitt 30 dollar å gjøre én transaksjon, mot rundt en dollar i mai i fjor.

Kina vil kaste ut bitcoin-gruver

En kvinne blant 86 foredragsholdere

Konferansen blir holdt i Miami i USA. Tidligere år har Keynote Events holdt konferanser i Los Angeles, Dubai og London.

Gjennom årene har konferansene klart å trekke til seg en rekke kjente kryptoinvestorer, deriblant Roger Ver, ofte gitt tilnavnet «Bitcoin Jesus» og Patrick Byrne, grunnleggeren av e-netthandelen Overstock som i 2016 hadde en omsetning på 1,8 milliarder dollar.

I år har de hentet inn 86 foredragsholdere. Det er én kvinne blant foredragsholderne.

Keynote Events er grunnlagt av Moe Levin.(Vilkår)

Erna: – Fikk inntrykk av at han var en normal mann med sans for humor
Erna Solberg om møtet med Donald Trump i Det hvite hus.
02:38
Publisert: