Bjørn Ivar Moen, i dag toppsjef i Canal Digital og Telenor Broadcast, blir toppsjef. Svenske Jonas Gustafsson blir finansdirektør og driftssjef, han er i dag toppsjef i Viasat Consumer.

Det blir delt hovedkvarter mellom Oslo og Stockholm. Vervet som styreformann skal rotere mellom Telenor og svenske Nordic Entertainment Group.

Viasat Consumer eies av børsnoterte Nordic Entertainment Group som er store på reklamefinansiert tv og radio, og betal-tv/strømming, samt bredbånd og eier flere produksjonsselskaper.

– Samarbeidsselskapet vil kombinere de respektive styrkene til Canal Digital og Viasat Consumer, og skape synergier til fordel for våre kunder og aksjeeiere, sier Jørgen C. Arentz Rostrup, finansdirektør i Telenor i meldingen tirsdag kveld.

Skal spare 600 millioner

Transaksjonen inkluderer DTH virksomheten til Viasat Consumer, Canal Digital og den svenske IPTV virksomheten til Viasat Consumer.

Dette er konsekvensen av avtalen, ifølge en børsmelding fra Telenor:

  • Transaksjonen resulterer i et selskap med en total omsetning på ca 7 milliarder NOK og i overkant av 1,25 millioner kunder.
  • Transaksjonen er forventet å gi årlige synergier på inntil 600 millioner NOK med helårseffekt fra 2022.
  • Det er forventet inntil 830 millioner NOK i integrasjonskostnader.
  • Joint Venture selskapet vil bli rapportert som tilknyttet selskap i Telenor og Nent og er forventet til å utbetale mesteparten av sitt resultat som utbytte.
  • Transaksjonen er avhengig av regulatorisk godkjennelse og er forventet fullført i første halvdel av 2020.

Ytterligere detaljer om det nye selskapet skal presenteres onsdag morgen. Telenor legger frem kvartalsresultater onsdag, og avtalen vil da bli et tema.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.