Blockchain Capital var et av de første ventureselskapene, det vil si selskap som tar mer risiko enn de fleste andre, som spesialiserte seg på bitcoin og andre digitale valutaer.

Nå vil selskapet hente 150 millioner dollar, rundt 1,2 milliarder kroner, til to av sine fond for å investere i selskaper og fremadstormende kryptovalutaer.

Det skriver CNBC.

Har hentet penger før

Ifølge dokumenter fra det amerikanske kredittilsynet skal det San Francisco-baserte selskapet hente inn 75 millioner dollar til hvert av de to fondene. Det ene fondet, Blockchain Capital IV, har tidligere hentet inn 60 millioner dollar, mens det andre, Blockchain Capital Parallel Fund IV, har hentet 25 millioner dollar fra før.

Selskapet ble startet så sent som i 2013 og har investert i 42 selskaper, i tillegg til at det har eierandeler i den digitale valutabørsen Coinbase og bitcoinlommebøkene Xapo og Abra.

Blockchain Capital har som hovedregel å investere i både nye og veletablerte digitale valutaer, og selskaper som tar i bruk blockchainteknologi.

Kaller myntemisjoner svindel

Hittil i år har det vært en vanvittig oppgang i antall digitale myntemisjoner, såkalte ICOs (initial coin offering). Det innebærer at oppstartsselskaper oppretter egne valutaer og foretar digitale myntemisjoner der de henter inn kapital og utsteder egne myntenheter. Ikke ulikt en børsnotering.

Ifølge CNBC har det blitt hentet inn 2,6 milliarder dollar, tilsvarende like over 20 milliarder kroner, gjennom digitale myntemisjoner så langt i år.

Tidligere denne måneden kalte Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales digitale myntemisjoner for regelrett svindel og at folk burde passe seg for å bli med i disse. Samtidig sa han at selve blockchainteknologien er veldig interessant.

Bitcoin verd 730 mrd.

Interessen for bitcoin fortsetter også å øke. Forrige onsdag rykket bitcoinkursen til og passerte milepælen på 5000 dollar per bitcoin. Oppgangen fortsatte videre utover torsdagen og fredagen der kursen var oppunder 6000 dollar, men siden har den holdt seg stabil på rundt 5600 dollar.

Vill oppgang for bitcoin – nesten 20 prosent høyere på én dag

Markedsverdien på antall bitcoin som nå er i omløp er 92 milliarder dollar, rundt 730 milliarder kroner, ifølge Coinmarketcap. Markedsverdien på alle digitale valutaer i omløp er 168 milliarder dollar.

Nordmannen David Sønstebø står bak den digitale valutaen IOTA som er verdens 11. største kryptovaluta med en markedsverdi på 1,3 milliarder dollar.(Vilkår)

– Så fort jeg setter meg på sykkelen blir jeg lykkelig
00:00
Publisert: