På nyåret varslet tilsynet at det kan stoppe en fusjon mellom Sector Alarm og boligalarm-virksomheten til Nokas, samt Sector Alarms oppkjøp av nær halvparten av Nokas-konsernet. Selskapene la tidligere i vinter frem forslag til såkalt avhjelpende tiltak for å få oppkjøpene godkjent.

Konkurransetilsynet godkjenner nå Sector Alarms kjøp av aksjer i Nokas, under forutsetning av at eierandelen ikke overstiger 25 prosent, og at Sector ikke gjennomfører kjøpet av Nokas Small Systems.

Sistnevnte selskap er Nokas' virksomhet innen salg av alarmer til boliger og små bedrifter.

– Årsaken til at Konkurransetilsynet griper inn mot oppkjøpet er at det i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i markedet for alarmsystemer til boliger og små bedrifter, sier fungerende avdelingsdirektør Marita Skjæveland i en pressemelding.

Både Sector Alarm og Nokas tilbyr alarmer til boliger og små bedrifter. Bare Verisure er større enn dem i dette markedet.

– Dersom oppkjøpet hadde blitt gjennomført som opprinnelig planlagt, ville det ført til konsentrasjonsøkning i et allerede konsentrert marked. Det kunne ført til høyere priser og dårligere kvalitet for alarmkunder, sier Skjæveland.

I Sverige og Finland har Sector Alarm og Nokas også funnet hverandre. Nokas har kjøpt Sector Alarm-selskapene Avarn Security i våre to naboland og betaler oppkjøpene med Nokas-aksjer. Det medfører at Sector Alarm blir en stor eier i Nokas.

Konsernsjef Jørgen Dahl i Sector Alarm har ennå ikke besluttet om selskapet vil klage på tilsynets vedtak.

«Vi er glad for at vi endelig kan gjennomføre fusjonen mellom Nokas og Avarn. Dette er vårt fokus nå, og vi har derfor ikke tatt stilling til om vi vil foreta oss noe overfor Konkurranseklagenemnda», skriver Dahl i en epost til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.