Schibsted Growth Norge - er et investeringsselskap i mediekonsernet som går inn i oppstartsbedrifter – har falt pladask for gründer Nadir Nalbant og hans nye satsing i boligalarmmarkedet – Homely. Selskapet vil tilby boligalarmer ned til en hundrelapp i måneden.

– Jeg har fulgt ham siden han startet mobilselskapet Sense for over 15 år siden. Nalbant er en dyktig gründer og har hatt flere vellykkede exit bak seg. Vi tror han har noe å fare med i sitt nye selskap, sier Rune Røsten, daglig leder i Schibsted Growth Norge.

På under ett år verdsettes Nalbants nye selskap Homely for 100 millioner kroner etter kapitalinnsprøytingen fra Schibsted.

Millioner i alarmer

Nalbant startet tidligere i år selskapet Homely. Selskapet tilbyr boligalarmer til en brøkdel av prisen av hva de to dominerende aktørene Verisure og Sector Alarm krever av kundene.

– Boligalarmbransjen er dominert av to store dominerende aktører som vi mener det er mulig å utfordre med ny teknologi og enklere løsning kombinert med Nalbants entreprenørskap og vår markedskraft, sier Røsten.

Schibsted Growth går inn med 12 millioner kroner i Homely. Det gir en eierandel på 12 prosent. Nalbant sitter på de resterende 88 prosent av aksjene. Alarm-selskapet verdsettes dermed til 100 millioner kroner etter kapitaltilførselen.

– Vil dere gå inn med mer midler?

– Det kommer an på hvordan selskapet utvikler seg, men vi kan gå inn med mer kapital, sier Røsten.

Schibsted Growth Norge er blant annet på eiersiden i selskaper som markedsplass-aktøren Inzpire.me, og selskapet Fundingpartner som legger ut bedriftslån på sine plattform for folkefinansiering.

– Vi investerer fra fem til 20 millioner kroner i selskapene og er langsiktige investorer.

Røsten understreker at de sjekker mange selskaper.

– Vår ambisjon er å møte minst 100 selskaper i året bare i Norge, og å investere i de som vi passer oss best.

«De kontaktet oss»

Boligalarm-gründeren er meget fornøyd med å få inn en ny eier i selskapet.

– Vi startet forsiktig i februar med et samarbeid med Elektroimportøren og fikk etter hvert en avtale med Elkjøp slik at våre produkter var i butikkhyllene i elektrokjeden etter skolestart, sier Nalbant.

– Tok du kontakt med Schibsted?

– De kontaktet oss, sier Nalbant.

Han opplyser at han ikke planla noen emisjon.

– De syntes vi var et spennende selskap. Schibsted sitter på en enorm kompetanse innenfor merkevarebygging og ikke minst digitalisering. Homely passet godt inn i deres konsept. Nå har vi fått en profesjonell industriell partner som har kunnskap, kapasitet og finansielle muskler til å bygge opp en reell utfordrer til de to store alarm-aktørene, sier Nalbant.

– Og hvor mange kunder har Homely?

– Vi vil ikke at de to dominerende aktørene skal vite det, så vi vil ikke opplyse antallet. Men jeg kan opplyse at vi har en kraftig økning i kundetilgangen.

Gigantgebyrer

Konkurransetilsynet anklaget tidligere i år Verisure og Sector Alarm for ulovlig samarbeid og fikk til sammen gebyrer på 1,2 milliarder kroner.

I sommer kunngjorde Sector Alarm at godtok gebyret, til tross for at selskapet mente det ikke hadde vært noe ulovlig samarbeid mellom selskapene.

For noen uker siden besluttet Verisure at de ikke ville godta gebyret på 784 millioner kroner fordi selskapets ledelse er uenig med Konkurransetilsynets vurderinger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.