Har du noen gang tenkt at du ikke har sjans i havet til å lese alt det interessante du kommer over på nettet?

Den britiske 17-åringen Nick D'Aloisio har designet en app for Iphone og Ipod Touch som kan løse problemet for deg.

Gratisappen Summly lager et sammendrag og en punktliste av artikkelen ved hjelp av en algoritme. Du laster artikkelens url inn i appen, og ut kommer en forkortelse på 400 tegn.

Appen lanseres på iOS for iPhone i dag, melder Forbes .

Skyter inn 250.000 dollar
D'Alosios app har fått tunge aktører til å vise interesse. En av verdens rikeste menn, forretningsmannen og filantropen Li Ka-Shing fra Hong Kong, har investert 250.000 dollar i lanseringen av appen.

Løsning på betalingsknipen?
D'Alosio har også inngått samarbeid med en rekke aktører i medieverden, blant dem News Corp. Summly kan nemlig være noe som gjør det mulig å tjene penger på digitalt innhold.

- Ved hjelp av Summly kan leseren lese overskrift og et sammendrag, og så bestemme om han vil betale for å lese hele artikkelen, sa D'Aloisio til Bloomberg-programmet Market Makers torsdag.

Unge oppfinnere
D'Aloisio laget sin første app da han var tolv år, og er en av mange unge grundere som har lagt gullegget med appene sine.

Les: Tjente 10.000 per dag - men App-millionen glapp

<b>Tjente 17,6 millioner på Wordfeud</b>

Les også: Datanull gjør it-suksess (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.