Utviklingen innen 3D-printing går i rasende fart. Allerede er den første bilen som er produsert med denne teknologien prøvekjørt med stort hell.

I Kina er byggefirmaet Yingchuang New Materials Inc. klar med de første ti kontorbygningene konstruert med en 3D-printer, skriver epn.dk.

Selskapet benytter fire store 3D-printere, som er seks meter høye, ti meter brede og 40 meter lange, til å printe byggeelementene.

Det printes ut en type sementlignende masse som presses ut av en pose, og det går så raskt at selskapet kunne printe skjelettene til de ti første bygningene på en enkelt dag. Sementen er hurtig-tørkende, noe som er nødvendig da hvert lag raskt må være klar til å motstå presset fra neste lag.

100 nye fabrikker

Bygningene er allerede på plass i et næringslivsområde i Shanghai, og planen er at de skal benyttes til kontorbygninger når det innvendige arbeidet er ferdig.

Ifølge Yingchuangs direktør, Ma Yihe, har de også benyttet «sement-printerne» i forbindelse med konstruksjonen av selskapets eget hovedkontor på rundt 11.000 kvadratmeter.

Yingchuang New Materials planlegger å bygge 100 fabrikker i Kina som skal produsere printer-sement ved hjelp av sand, gammel betong, glassfiber og annet.

Det finnes en rekke andre selskaper som utvikler 3D-printere som skal kunne bygge hus. Blant annet i Nederland med prosjektet 3D Print Canal House. (ekstern lenke).
 

Les også: Skriver ut alt i 3D - inkludert designermat

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.