Cisco byr 153,50 kroner aksjen kontant for hele selskapet, noe som verdsetter Tandberg til 17,2 milliarder kroner.

Tandberg og Cisco er enige om budet, som har en budpremie på 11 prosent. Igår ble aksjen handlet for 138,3 kroner.

- Vi mener Cisco med sin brede kompetanse og gode erf#229 med å integrere oppkjøpte selskaper vil bli en sterk eier av Tandberg. Cisco vil styrke Tandbergs posisjon, sier konsernsjef Fredrik Halvorsen i Tandberg i en kommentar.

Halvorsen skal, dersom budet blir godkjent, lede Ciscos nyopprettede gruppe «TelePresence Technology». Cisco vil posisjonere Tandbergs norske virksomhet som et europeisk senter for "video excellence", ved siden av sitt team i Diegem, Belgia.

Styrets anbefaling av Cisco-budet var enstemmig.

Ingen av de store aksjonærene har vært involvert i prosessen, og det er ikke hentet forhåndsaksepter fra noen av eierne. Kun styret og ledelsen har aksepttert budet fra Cisco.

- Skambud
Budet på 153,5 kroner per aksje ligger over Tandbergs høyeste notering, men det imponerer ikke DnB Nor-analytiker Frank Maaø. Han mener budet hadde vært mer rimelig fra en private equity-aktør, men en industriell aktør med klare synergier bør kunne bla opp mer.

- Det er jo et skambud på Tandberg, sier Maaø.

DnB Nor satte igår opp 12-månederskursmålet til 165 kroner: Jekker opp Tandberg-kursmålet

Flere bud?
Dersom det skulle komme eventuelt andre bud, kan styret i Tandberg trekke sin anbefaling av Cisco Systems-budet - såfremt Cisco ikke matcher budet i løpet av fire arbeidsdager.

Det har lenge vært spekulert i at det ville komme et bud på videokonferanseselskapet Tandberg: - Vurderer å kjøpe Tandberg

De som er trukket frem som mulige interessenter i tillegg til Cisco er Ericsson og Silver Lake. Det har vært spekulert i at Cisco Systems vil kunne møte konkurranserettslige utfordringer.

Analytiker Andre Adolfsen i Nordea Markets tror at budet blir akseptert.

- Budet blir anbefalt av styret. Slik jeg ser det er budet relativt fullt ut priset. Jeg tror at det er vanskelig å komme med et motbud siden Cisco har 30 milliarder dollar i kontanter, sier Adolfsen til TDN Finans.

Tandberg er tidligere blitt betegnet som en utmerket oppkjøpskandidat fordi selskapet befinner seg innen en nisje som vokser raskt og har en god posisjon innen den nisjen, og har prestert godt over mange år.

Oppkjøpet er forventet gjennomført i løpet av første halvår 2010.

Bra mulighet
Cisco Systems mener kjøpet av Tandberg er en bra mulighet for begge selskapene, ifølge TDN Finans.

Det sier konserndirektør i Europa Chris Dedicoat i Cisco til CNBC torsdag.

-Vi tror at det er bra mulighet for Tandberg og Cisco. Det en lignende bedriftskultur i begge selskapene og produktene benytter infrastrukturen i nettverket. Vi har gjennomført 143 oppkjøp så langt, vi venter også oppkjøp i fremtiden. Det er en del av vår overliggende strategi, sier Dedicoat, ifølge TDN Finans.

DN.no kommer tilbake med mer.

Følg aksjen TAA fra kl 09:00. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.