Etter å ha forhandlet 44 timer på overtid, klarte TV 2 og Canal Digital lørdag kveld å nærme seg hverandre såpass at "total krise" for enkelte Canal Digital-kunder ble unngått: Canal Digitals kunder sto nemlig lenge i fare for å miste TV 2s kanaler, men en liten time før Norge skulle møte Island til fotballkamp hadde partene inngått en avtale som hindret svarte skjermer for over to millioner seere.

Helt i mål er de imidlertid ikke, men TV 2 og Canal Digital er enige om å gi hverandre nødvendig tid for å lande en endelig distribusjonsavtale for TV 2s kanaler hos Canal Digital.

- Denne avtalen vil være svært viktig for både TV 2 og Telenor. Vi er enige om at vi trenger noe mer tid og har klart å bli enige i flere vesentlige spørsmål. Det er fortsatt enkelte diskusjoner som gjenstår, men det er svært sannsynlig at vi kommer fram til en god avtale for våre kunder, sier Ragnar Kårhus, administrerende direktør i Canal Digital i en pressemelding.

TV 2 fornøyd

Til Kampanje sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah C. J. Willand, at hun ikke kan fortelle om avtalen og hva som fortsatt gjenstår.

- Vi kan ikke si så mye om hva vi har blitt enige om og hva vi skyver på, men vi er fornøyde med det vi har oppnådd. Vi er enige om det aller vesentligste og der vi står nå ser vi ingen fare for svarte skjermer, sier Willand. (Vilkår)