LG var det første av de store elektronikkselskapene til å holde pressekonferanse på årets CES-messe i Las Vegas. De har nyheter for alle rom i huset, inkludert garasjen, men den mest oppsiktsvekkende er en ny syltynn tv.

LG kaller den nye modellen Signature OLED TV W, hvor w-en står for Wallpaper. TV-en er nemlig bare 2,57 millimeter tykk, selv om skjermstørrelsen er 65 tommer. TV-en festes på veggen med magnetbraketter, og går i ett med veggen. Selv med brakettene bygger den mindre enn 4 mm ut fra veggen. Det vi lurer på, er hvordan det vil se ut med strømkabel og signalkabel ned til tilkoblingsboksen. Vi forventer svar på dette i morgen.

Kvanteprikker

LGs nye LCD-TV-er får bedre Quantum Dot-teknologi. Quantum Dot er mikroskopiske «kvanteprikker» som ligger i et filter mellom bildepanelet og LED-diodene som lyser opp bildepanelet, og kan konvertere lys til nesten hvilken som helst farge på effektivt vis. LG har nå fått ned størrelsen på kvanteprikkene ned til bare 1 nanometer. Med mindre kvanteprikker lover LG enda mer troverdige farger på sine paneler. Enda et nytt filter, kalt Nano Cell, skal gi bedre farger også til de som ikke sitter direkte foran TV-en, men ser inn fra siden. LG hevder de vil ha bransjens aller beste TV-bilder for de som sitter ute på kantene.

LGs OLED-TV-er kalibreres nå av Technicolor, som er en bransjestandard for film og TV. Vi kan dermed forvente eksemplarisk fargegjengivelse.

TV-ene skal også få bedre lyd, med innebygd Dolby Atmos som skyter lyd opp i taket og ned igjen på seeren, slik at man får følelsen av lyd i høyden så vel som i dybden.

LG vil også avduke en ny 4K Ultra-HD Blu-ray-spiller, som støtter bildeforbedringsstandardene HDR 10 og Dolby Vision.

Smart kjøkken 

LGs smarte kjøleskap lar deg se hva du har i kjøleskapet mens du er i butikken. Det har også en skjerm du kan handle matvarer fra og vise oppskrifter på.
LGs smarte kjøleskap lar deg se hva du har i kjøleskapet mens du er i butikken. Det har også en skjerm du kan handle matvarer fra og vise oppskrifter på. (Foto: NTB Scanpix/AP Photo/John Locher)

Kjøleskapene blir smartere, med innebygd kamera som sender bilder av innholdet direkte til mobilen din. Så har du full oversikt når du står i butikken, og slipper å kjøpe mat du allerede har i skapet. LGs nye kjøleskap får webOS brukergrensesnittet vi kjenner fra deres smart-TV-er. Her kan du bla i oppskrifter, handle matvarer på nett eller til og med se på videoer direkte på en 29 tommers berøringsskjerm. 

LG har også gått i samarbeid med Amazon, og bygget inn støtte for stemmeassistenten Alexa. Du kan se direkte på panelet hva slags ingredienser du har, og for eksempel be Alexa legge til melk på handlelisten. Enn så lenge støtter dessverre ikke Alexa norsk språk.

Lærevillig støvsuger

LGs nye smarte robotstøvsuger blir kjent med hjemmet ditt og blir flinkere til å støvsuge etter hvert som den lærer. Den vil også gjenkjenne menneskebein, og be deg flytte deg hvis du står i veien. LG viste også en stor robot som skal plasseres ut på flyplasser. På denne kan du skanne boardingkortet, og den forteller deg gate, boardingtid, hvor du går for å finne gaten, og hvordan været er der du skal

Vaskemaskinene får kunstig intelligens, og kan tilpasse temperaturen etter hardheten i vannet. Det er med andre ord duket for å gjøre hjemmet enda smartere.

Les hele artikkelen hos Lyd og Bilde.

Se alle våre nyheter fra CES her.

Her finner du alle nyheter fra DN Tekno.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.