Størrelsen på tv-skjermene har vokst de siste årene og trenden ser ikke ut til å avta. Men enn så lenge har vi måttet forholde oss til standard størrelser satt av tv-produsentene, vanligvis i femtommers intervaller.

På CES-messen i Las Vegas denne uken viser Samsung frem en ny type tv som kan bygges opp av moduler og dermed gi kjøperne mulighet til å skreddersy størrelsen etter rommet tv-en skal stå i. Konseptet er det samme som for digitale skilt og storskjermer på arenaer og lignende, men myntet på privatpersoner.

«The Wall» er navnet på den nye tv-en, som på messen kun vises i 146 tommers størrelse. Denne størrelsen er ifølge Samsung valgt ut fra standard takhøyde i amerikanske hjem.

Samsung The Wall er et modulært tv-system hvor man kan skreddersy størrelsen på tv-en ved hjelp av MicroLED-teknologi.
Samsung The Wall er et modulært tv-system hvor man kan skreddersy størrelsen på tv-en ved hjelp av MicroLED-teknologi. (Foto: Samsung) Mer...

MicroLed

Teknologien som gjør dette mulig kalles MicroLed. Med MicroLed lyser hvert bildepunkt selv og eliminerer dermed behovet for en lyskilde bak bildepanelet slik de fleste tv-er har i dag. Uten en eller flere lyskilder bak bildepanelet kan man også skape helt sorte og helt hvite bildepunkter. MicroLed-diodene er lang mindre i størrelse enn de som står i tv-er med lcd- eller oled-bildepaneler, de har lang levetid, høy lysstyrke (inntil 2000 nits) og de tåler mye. De kan også vise statiske bilder uten innbrenning.

Når man kan få kjøpt The Wall og til hvilken pris er ennå ikke fastsatt.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide: En lydplanke gir tv-en din skarpe skudd
Jo flatere tv-en blir, jo dårligere blir lyden også. Gråbein gir deg den enkleste løsningen på dette.
00:48 Min
Publisert: