Det opplyses i en melding kort tid før budfristen gikk ut klokken 17.30 idag. Budet forlenges nå til 18. november klokken 17.30.

Cisco la inn et bud på alle aksjene i Tandberg (TAA) 1. oktober. Budet på 153,50 kroner aksjen priset Tandberg til 17,2 milliarder kroner.

Les:
Byr 17 mrd. for Tandberg

Klokken 17.30 idag gikk fristen ut for å akseptere kontantbudet. Analytikere DN.no snakket med tidligere idag mente Cisco enten ville forlenge budfristen uten å øke budprisen, eller at it-giganten ville legge mer penger på bordet for å sikre seg Tandberg.

Cisco valgte altså det første.

Tandbergs styre og ledelse mener at Ciscos bud er til det beste for selskapet, og anbefalte aksjonærene å takke ja da budet ble offentliggjort 1. oktober. Flere analytikere har imidlertid sagt at de mener budet er for lavt og at Tandberg er mer verdt.

- Må øke budet for å få aksept
Meglerhusene mener Cisco må øke budet fra 153,50 til rundt 170-180 kroner for å blidgjøre aksjonærene i Tandberg nok til å få 90 prosents aksept.

Cisco kunne forlenge budet med opptil seks uker. En aksjonærgruppe som representerer 24 prosent av aksjene i Tandberg har tidligere gått ut og sagt at budet er for lavt, men Cisco velger å ikke gi seg ennå.

Les mer her:
Skjebnedag for Tandberg

Analytiker Fredrik Thoresen i DNB Nor Markets sier til DN.no at de fortsatt ikke tror Tandberg vil selges for 153,50 kroner per aksje. DnB Nor Markets trodde heller ikke at Cisco ville komme til å trekke seg - og fikk altså rett.

- Når man ser på hvordan Cisco har kommunisert rundt video i det siste og tidligere, er det vanskelig å tro at de vil trekke budet dersom de ikke får aksept, sa Thoresen til DN.no før budfristen gikk ut idag.

Da Oslo Børs stengte mandag, var Tandberg-aksjen opp 0,53 prosent til 151,80 kroner - altså under Ciscos nåværende bud.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.