Nettverksleverandøren Cisco Systems må betale 3,7 millioner dollar i rettighetspenger til Commil USA for å ha brukt teknologi som sørger for at bærbare pcer og mobiltelefoner kan være oppkoblet til trådløse nettverk.

En jury i Texas har kommet frem til at Cisco har forbrutt seg mot et patent eiet av Commil, som gikk til søksmål mot Cisco allerede i 2007, skriver Bloomberg News. Selskapet kan likevel ikke notere seg for en full seier ettersom det hadde forsøkt å få en erstatning på 53 millioner dollar, eller 335 millioner kroner.

- Kjennelsen om at dette var et brudd på våre patentrettigheter er i seg selv veldig gledelig, sier Commils advokat Richard Sayles fra advokatfirmaet Sayles Werbner i Dallas.

- Oppreisningen er skuffende. Men salget av Ciscos produkter stiger, så dette er bare første runde, fortsetter han.

Det omstridte patentet ble tildelt i 2002 og gjelder en måte å få en sørge for at en person med en bærbar pc eller en trådløs enhet som bruker for eksempel blåtann ikke vil miste oppkoblingen når den vandrer rundt i en bygning.

Patentet opprinnelig fra det israelske selskapet Commil som ikke lenger eksistere. Selskapet hadde planlagt å selge elektronikk som brukte blåtann. Patentet ble senere kjøpt av en gruppe investorer.

Les også: Nå blir alle saksøkt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.