Twitters toppsjef og gründer Jack Dorsey (45) vil om kort tid offentliggjøre at han går av, melder CNBC mandag ettermiddag, norsk tid. Dorsey er i dag sjef for både Twitter og betalingsselskapet Square, og begge selskapene er børsnotert i New York.

Storeier i Twitter, Elliott Management ledet av milliardæren Paul Singer, skal i fjor ha bedt ledelsen og styret om at Dorsey ble erstattet som toppsjef, og argumenterte med at han ikke burde sitte som sjef i både Twitter og Square, men konsentrere seg om ett av dem.

Twitter-aksjen var opp cirka 11-12 prosent i før-handelen på Nasdaq-børsen i New York. Etter børsens åpning klokken 15.30 norsk tid var aksjen opp cirka ti proset.

Twitter har ikke kommentert nyheten fra CNBC.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.