Ubers nye toppsjef Dara Khosrowshahi har store planer for selskapet, og stopper absolutt ikke med biler.

– Biler er for oss det bøker er for Amazon, sier han på en konferanse, ifølge Financial Times.

Amazon begynte med å selge bøker, men er nå en ehandelsgigant, som selger de aller fleste produkter som kan kjøpes for penger. Uber planlegger å utvide til busser, sykler og alle andre typer transport, sier Khosrowshahi. Han vil også frakte varer i tillegg til mennesker.

Amazon er dessuten en markedsplass der andre tilbydere kan tilby sine produkter, og denne rollen ønsker også Uber seg.

Norsk selskap med ambisjoner

Selskapet tester allerede ut et sykkeldelingssystem i San Francisco, og kollektivtransport kan bli det neste.

– Jeg ønsker å drive bussystemet til byer. Jeg vil at du skal kunne ta en Uber til t-banen og at en Uber skal vente på deg når du kommer ut igjen, sa han.

Hans tankesett ligner på mange måter på norske Urban Infrastructure Partner, som driver bysyklene i Oslo, og snart skal i gang i Trondheim og så Bergen. Selskapet uttalte nylig til DN at det de har utviklet er et system for å dele sykler, som like godt kan brukes til å dele andre typer gjenstander, som for eksempel biler.

Skal børsnoteres

Uber er blitt en gigant på rekordtid, men har også havnet i en rekke kriser i det siste. de har havnet i strider om arbeidsforhold, skatt og toppsjefens oppførsel. Det siste førte til at gründeren Travis Kalanick ble presset ut av toppsjefjobben.

Selskapet genererte inntekter på 7,4 milliarder dollar i fjor og fikk et justert tap på hele 4,5 milliarder dollar. Selskapet forbereder børsnotering neste år. (Vilkår)

Derfor bør Uber bli lovlig
Uber pop tar en pause i Norge.
01:45
Publisert: