Det er danske DR som melder at de tre teknologikjempene på bare to år har kjøpt opp land på størrelse med 2150 fotballbaner. Her skal det bygges seks datasentre som vil ta minst 15 prosent av Danmarks strømforbruk.

Innen 2040 regner Energistyrelsen med at datasentrene kan ta 22 prosent av det samlede strømforbruket til Danmark.

Største utenlandsinvestering i Danmark

Den største investeringen er gjort av Apple og ligger i Foulum like utenfor Viborg på Jylland. Investeringen skal være på 6,3 milliarder danske kroner – den hittil største utenlandsinvesteringen i Danmark, ifølge DR.

I Odense på Fyn vil Facebook bygge sitt tredje datasenter utenfor USA. Her vil det ble sysselsatt 150 mennesker. Apples datasenter i Viborg vil være klar til drift allerede i 2019.

Vil bygge hundrevis av vindmøller

Strømforbruket er anslått til å være tilsvarende 1,9 millioner danske husholdninger. I Danmark skal all elektrisitet i strømledninger være 100 prosent grønn innen 2030.

Derfor har Danmark ifølge DR planer om å bygge omkring 700 nye vindmøller på land eller 200 nye vindmøller til sjøs for å skaffe strøm til datasentrene.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Black Friday-tilbudet som får de unge til å gå bananas med pengene
Samme uskyldige lek mange vil huske fra 70-tallet. Bare at nå er det milliardindustri.
01:06
Publisert: