Dell-sjefen hevder selskapet er på god vei til å ta tilbake posisjonen som verdens største pc-produsent.

- Vi vokser raskere enn resten av bransjen. Hvis du fortsetter å gjøre det lenge nok, så kommer du til slutt i mål, sier Dell-sjef Michael Dell til BBC News.

Les også: HP alene på pc-toppen

Dell var lenge verdens største pc-produsent, men måtte i 2006 se seg forbigått av erkerivalen HP.

Skal ta tilbake tronen
I et intervju med BBC News forteller Michael Dell at selskapet hadde misset den kraftige veksten i konsumentmarkedet, fordi de var fokusert på å levere til bedriftsmarkedet. Konsumentmarkedet utgjør bare 15 prosent av Dells omsetning.

- Vi deltok ikke innenfor ett av de største vekstområdene i bransjen, så vi har nå reorientert selskapet for å gå etter dette markedet, sier han.

Ifølge Michael Dell økte salget med 19 prosent ved slutten av forrige finansår, etter å ha startet året med en nedgang på 11 prosent.

Ny forretningsmodell bærer frukter
Dell solgte tidligere pc-er kun direkte via nettet eller via telefon, og hevdet lenge at dette var nøkkelen til selskapets suksess.

I fjor bestemte de seg imidlertid for å begynne å selge pc-er også gjennom utvalgte forhandlere. Dette har ifølge Michael Dell båret frukter, og pc-ene kan nå kjøpes i mer enn 10 000 butikker.

Dell inngikk nylig en avtale med DSGi (tidligere Dixons) om salg av Dell-pc-er i butikk. DSGi eier elektronikkbutikker over hele Europa. blant annet Elkjøp her i Norge.

Les også: Dell sier opp 8.800 ansatte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.