New York (DN.no): – Vi har hørt på ønsker fra folk fra hele verden. Det er slik vi lager teknologi, sa sjefen for Samsungs mobilavdeling, JK Shin, da han entret scenen på Radio City Music Hall i New York natt til fredag norsk tid. Selskapet lot seg tydeligvis inspirere av lokalet, og stilte med et stort orkester, og en rekke skuespillere som danset og utførte sketsjer for å vise frem nyhetene for de rundt 5000 inviterte.

Der konkurrenten Apple på sine eventementer sprer nyhetene underveis i presentasjonen, fortalte Shin om de nye funksjonene med en gang.

Han la vekt på at mobilen vil fungere på alle nettverk, uansett frekvenser, verden over. Det legger også Stig-Ove Langø, sjef for telekom i Samsung Norge, stor vekt på:

– 4G er ekstremt viktig for oss, og det er det også for operatørene. Vi skal være best på det, sier Langø.

Teoretisk har mobilen en nedlastingshastighet på 100mbps.

Da Apple lanserte sin toppmodell iPhone 5 ifjor høst, var den ikke kompatibel med norske mobilnett, og først nylig har nordmenn fått muligheten til å laste ned data over raske hastigheter over mobilnett.

– Vår virker fra dag én, sier Langø.

Se video fra lanseringen øverst i artikkelen.

 

Evolusjon - ikke revolusjon
Den nye mobilen har litt større skjerm, men er litt mindre og lettere enn forgjengeren. Designen er veldig lik forgjengeren.

Mobilen kommer med en rekke nye funksjoner, blant annet noe de kaller Smart Scroll, hvor mobilen ved hjelp av frontkameraet scroller skjermen etterhvert som øynene beveger seg, eller mobilen vinkles. Mobilen kan også brukes ved hjelp av forskjellige håndbevegelser over skjermen.

– Så fort du bruker tid med Galaxy S4, er jeg sikker på at du finner ut at nyvinningene vil gjøre livet ditt enklere og rikere, erklærte Shin.

Selskapet legger med den nye telefonen stor vekt på at de ikke etterligner andre, men kommer med nyvinninger. Selskapet er trukket for retten av konkurrenten Apple, som mener Samsung har kopiert funksjoner fra deres iPhone.

Simultanfoto
Samsung viste frem flere nye kamerafunksjoner, blant annet at man kan ta bilder og video med begge kameraene samtidig. Hovedkameraet kommer med 13 megapiksler.

– Det er min favorittnyhet. La oss si at du tar bilde av familien foran Eiffeltårnet. Du får også med et bilde fra kameraet som er vendt mot deg, forklarer Langø.

Rundt ham står hundrevis av de inviterte til eventementet i lange køer for å teste ut mobilen for noen få minutter.

Øyestyringen bruker også til video, der avspillingen stopper om mobilen oppdager at man vender blikket bort fra skjermen.

 

Den kommer også med muligheten til å ta i bruk en rekke helsefunksjoner, som å måle blodsukker, søvnmønster, puls og skritt ved hjelp av enkelt ekstrautstyr.

Mobilen kommer også med en innebygd ir-sensor, som gjør at man skal kunne bruke den som fjernkontroll til tv.

For bedriftskunder og it-avdelinger er det verdt å merke seg at mobilen kommer med en mulighet for å «dele» den i to mellom privatbruk og jobbruk ved hjelp av passord.

Kan bli utsolgt
Langø har ikke lov til å si hvor mange eksemplarer de venter å selge av den nye mobilen, eller hvor mange de har solgt av forgjengeren.

– Den er vår mestselgende mobil noensinne i Norge. Vi har høye forventninger til salget av den nye modellen, sier han.

Mobilen er testet verden over, også i Norge, de siste to ukene. Årsaken er at de vil være sikre på at programvaren er best mulig når mobilen slippes i butikkene i slutten av april. Mobilen kommer med nyeste versjon av operativsystemet Android, 4.2.2.

– Vi kommer til å teste den frem til den er i salg, sier Langø.

Han lover også hyppige oppdateringer av operativsystemet fremover.

Langø er rimelig sikker på at de ikke får nok mobiler i Norge den første tiden etter lanseringen.

– Det kommer til å bli rift om dem. Mobilen skal for første gang hos oss lanseres over hele verden samtidig, og det kommer til å bli knapphet av eksmeplarer i Norge i starten, sier han.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.