I helgen ble det holdt nok et møte mellom Google, AT&T, Verizon og det amerikanske teletilsynet, Federal Communications Commission (FCC), skriver nyhetsbryåret Bloomberg.

Møtet ble holdt med FCCs styreleder Julius Genachowski, og handlet om hvordan man kan regulere hvordan tele- og kabelselskaper behandler nettrafikken. FCC har hatt en serie møter med mobiloperatører, innholdsleverandører og nettilbydere siden juni.

Møtene kritiserer fra interesseorganisasjoner, fordi de er forsøkt holdt i skjul.

Serien av møter har omhandlet nettnøytralitet, hvordan FCC kan regulere netttilbydere, og hvordan mobil- og kabelselskapene kan favorisere trafikk, for eksempel fra sitt eget innhold.

President Barack Obama har sagt at han vil ha nettnøytralitet, men interesseorganisasjoner frykter at FCC og selskapene fra mobil- og telebransjen under møtene prøver å få en avtale som tillater selskapene å prioritere egen trafikk til egne kunder.

- Vi er forpliktet til å bevare det frie og åpen internettet, sier FCC-talsperson Jen Howard til Bloomberg.

Spørsmålene som blir diskutert er om nettilbyderne kan øke hastigheten på noe innhold på bekostning av å senke annen trafikk, og om man skal regulere nettapplikasjoner på mobiltelefoner.

Diskusjonene mellom FCC og selskapene har også engasjert noen amerikanske politikere. Bakgrunnen er at FCC gjerne vil bestemme hvilke reguleringer tele- og kabelselskapene skal forholde seg til, noe flere politikere mener er det samme som at myndighetene prøver å kontrollere internett. Andre mener det er like ille om selskapene skal få regulere internettet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.