Motstandere av datalagringsdirektivet er klare for å bringe saken helt til Høyesterett og menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg når direktivet blir innført i Norge 1. juli.

Tidligere Høyre-medlem og eks-direktør i Datatilsynet, Georg Apenes, har stiftet Digitalt personvern. Med seg i styret har han blant andre Anders Brenna, kjent fra Stopp datalagringsdirektivet. Apenes er beredt til å kjempe mot det han kaller «mistenkeliggjøringen av hver enkelt nordmann», skriver Nationen.

Brenna forklarer at Digitalt personvern skal skaffe nok penger til å gjennomføre en rettssak. Målet er å samle inn 2 millioner kroner gjennom kronerulling. Til nå står 600.000 kroner på konto.

– Det er viktig for oss å være seriøse og kunne stå løpet hele veien. Derfor er målet 2 millioner kroner, sier Brenna.

Organisasjonen regner med at saken kan havne i Høyesterett. Dersom organisasjonen ikke vinner der, anser Brenna det som en mulig løsning å gå videre til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Apenes opplyser at en rettssak kunne ha startet allerede nå med pengene som er samlet inn hittil, men det blir ikke aktuelt å foreta seg noe før direktivet er innlemmet i norsk lov.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.