Et kvarters tid før 06 tirsdag morgen lokal tid startet USAs president Donald Trump dagen på sitt favorittmedium Twitter.

Det gjorde han med et kraftig angrep på søkegiganten Google, som presidenten mener bare viser lesertall for «Fake New Media» (sic), og derfor er rigget.

– Sagt på en annen måte: De har rigget det for meg og andre slik at nesten alle historiene og nyhetene er negative, skriver han, og peker særlig på fjernsynskanalen CNN.

Flesteparten av nyhetene om ham selv er fra «veldig farlige» venstrevridde media, ifølge presidenten.

– De kontrollerer hva vi kan og ikke kan se. Dette er en svært alvorlig situasjon. Det vil bli adressert, lover presidenten.

– Vil i fokus

Det anerkjente politikk-nettstedet Axios trekker frem utfallet som dagens store nyhet tirsdag, og viser til at twitter-meldingene er særlig aktuelle ettersom lederne for Facebook, Google og Twitter skal vitne for Kongressen i neste uke i spørsmål om sensur og valg-påvirkning.

– Vær smart: Trump har pisket sosiale medier på sosiale medier for å skifte fokus på neste ukes høring til hvordan han er et offer for sosiale medier, skriver Axios-grunnlegger Mike Allen.

Blant dem som skal vitne i høringen 5. september er Facebook-direktør Sheryl Sandberg og Twitter-toppsjef Jack Dorsey. Googles tilbud om å sende konserndirektør og konsernadvokat Kent Walker, er blitt avvist av komiteen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– En ny epoke innen falske nyheter er i gang
Før var det USAs politikere som var offeret, nå gjelder det hele verden, mener analytikeren Susan Etlinger.
01:24
Publisert: