Norske Jon Lech Johansen, bedre kjent som DVD-Jon, er av retten i Cailfornia stevnet i antitrust-saken amerikanske myndigheter i 2008 anla mot Apple.

Apple-monopol
Saken pågår fortsatt i det amerikanske rettssystemet og nå er Johansen pålagt å utlevere alle papir- og elektroniske dokumenter samt all korrespondanse han har hatt med Apple. Kjernen i saken er myndighetenes mistanke om at Apple ved hjelp av iTunes og iPod har misbrukt sin sterke markedsposisjon innen nettsalg av musikk.

Knakk koden
Stevningen, som Jon Lech Johansen har lagt ut på sin egen blogg , nevner spesifikt dokumenter og korrespondanse knyttet til systemet FairPlay som Apple brukte til å beskytte musikken på iTunes og som Johansen klarte å omgå ved hjelp av sin egen teknologi PyMusique og PlayFair. Ved å bruke disse programmene kunne man spille av musikk lastet ned fra iTunes ved bruk av andre spillere enn Apples egne. Apple har ved mange anledninger stoppet konkurrenter som ønsket å kunne spille av musikk kjøpt på iTunes på sine egne enheter.

Ingen eplevenn
DVD-Jon er en ingen god venn av Apple. Senest i juni spillte han Apple et puss ved å reklamere for sitt selskap DoubleTwist og mediadelingsprogrammet med samme navn på en hel vegg rett vis a vis Apple-butikken i San Francisco, der han har sitt hovedkvarter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.